“Abstract, vervormd en vervreemdend. Sommigen kijken heel treurig, anderen lijken blij. Gezichtjes die voor ons verstopt waren heeft zij gevonden. Zij ziet wat jij niet ziet.”

(citaat kunstblog Blikvangen.nl)
Lees hier het gehele artikel.

 

Vanaf 2009 ging Joeri gezichten ontdekken om zich heen: in het zand, op een muur, in het gras, in de nerven van een stuk oud hout. Zo vaak, dat ze besloot ze vast te leggen. Later bleek dit een bekende ‘afwijking’ te zijn die zelfs een naam heeft: ‘Pareidolie’.

Pareidolie of pareidolia is een psychisch verschijnsel, een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen.” (Bron:Wikipedia)

 

Joeri probeert altijd het beeld zo te abstraheren, dat de oude functie van het onderwerp niet meer herkenbaar is.

Zo geeft ze de Vergeten Gezichten een eigen identiteit.

 

De Vergeten Gezichten worden middels een hoogwaardig proces gemaakt en afgewerkt. De Lambda print is gemonteerd op robuust berken multiplex 13x19x3 cm en afgewerkt met liquid gloss. De werken zijn aan de achterzijde voorzien van een ingefrased ophangsysteem maar kunnen op zichzelf in de ruimte staan.

De Vergeten Gezichten worden in een beperkte oplage van 25 stuks gemaakt en kosten € 150,- per stuk (nog paar exemplaren op voorraad). Je kunt een Vergeten Gezicht ook op groter formaat bestellen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een prijsopgave op (joerivanbeek@yahoo.com).

Momenteel kun je kiezen uit een 60-tal Vergeten Gezichten, maar de collectie blijft groeien.

“Ik word blij van iets wat ogenschijnlijk niets is, maar toch een grote schoonheid heeft”