Vorm en beeld hebben altijd een grote rol gespeeld in de wereld waarin Joeri van Beek opgegroeide. Tijdens haar opleiding Architectonische Vormgeving aan de Haagse Kunstacademie leerde ze naast KIJKEN ook ZIEN, de onmisbare kwaliteit voor een eigen beeld van de werkelijkheid.

 

Na het afronden van deze opleiding studeerde ze nog een jaar Vrije Grafiek aan de KABK. Hiermee maakte zij de stap van driedimensionaal ontwerpen naar ontwerpen in het platte vlak. Na afronding van haar studie werkte zij als grafisch ontwerper/pr medewerker. Daarnaast volgde ze meerdere cursussen fotografie. Een cursus Grafisch Ontwerpen bij het Media College in Rotterdam was een aanleiding om ‘Letters van de Straat’ te maken. Een boek met een alfabet van gefotografeerde vergeten letters. De zoektocht naar schoonheid was begonnen.

 

Sinds 2011 is Joeri als kunstenaar actief onder het motto ‘Schoonheid van het Niets’ (link). Hierbij volgt ze haar hart om het bestaande maar vaak onopgemerkte en de schoonheid daarvan met haar camera vast te leggen. Naast haar werk als kunstenaar van Schoonheid van het Niets is Joeri nog steeds werkzaam als grafisch ontwerper (link). Onlangs verscheen er een uitgebreide publicatie over haar atelier en woonhuis in het tijdschrift Flair (link).

Joeri van Beek woont en werkt in Den Haag.

‘Schoonheid kan overal om je heen zijn, het is maar hoe je kijkt of hoe je het bekijkt.’