EEN KLEINE TERUGBLIK

Vandaag een week geleden. Eindelijk was het zover. Ik kon mijn bundel ‘alles is geweest’ presenteren tijdens de drukbezochte boekpresentatie bij De Vries Van Stockum in de historische Haagse Passage.

Nadat ik een verhaal had gehouden over het boek, de geschiedenis ervan en mijn persoonlijke betrokkenheid erbij, bood ik het eerste exemplaar aan Edwin Rutten aan. Hij hield een warm verhaal over onze eerste ontmoeting – beschreven in mijn verhalenbundel ‘Wasgoed’ – er viel een lach en een traan, versjes van o.a. Harry Bannink werden voorgedragen. Daarna kon er gesigneerd en wat gedronken worden, maar niet voordat we eerst even met z’n allen deze vuist op deze vuist hadden gedaan.

Dank aan iedereen die er was. Het was gewoonweg geweldig.

De dagen erna kwamen er heel veel positieve reacties reacties binnen. Heel bemoedigend en fijn.
Hieronder eentje (met toestemming) uitgelicht:

De briefjes van je oma zijn pijnlijk herkenbaar, ontroerend en ontzagwekkend. Er spreekt enorme vastberadenheid uit en opgewektheid. Geen vanzelfsprekendheden als je dementeert.

Een eerbetoon om trots op te zijn! De liefde spat van de pagina’s af. Ik heb genoten van de verhalen en was in gedachten even helemaal in dat huis naast het transportbedrijf en op de camping in Zeeland. De naaidoos, de sticker-oorbellen, de geschaafde knie, je koude hand op het voorhoofd van je zus, het ingeslikte kwartje, het schoonboenen van de wasbakken. Maar ook het doorgeknipte lijntje en de tranen bij de haptonoom. Het biedt een intiem en dierbaar inkijkje in een belangrijk deel van je leven. Dank daarvoor.

Wil je ook een exemplaar van ‘alles is geweest’?
Stuur mij een DM of mail joerivanbeek@yahoo.com en ik zorg dat het je richting op komt.
Het boekje is ook te koop bij Boekhandel De Vries van Stockum in Den Haag.
Prijs: €24,95 excl verzendkosten.