Kunst10daagse Bergen; een terugblik

Het waren 10 heerlijke dagen in Bergen. Via via was ik getipt op de locatie Frankenstate en gelukkig was de Kunstcommissie direct erg enthousiast over mijn werk. Een ruime gang van twee verschillende tinten groen, onlangs geschilderd volgens het kleurenpalet van Peter Struycken, werd mijn domein om te vullen met ‘Schoonheid van het Niets’. Best wel een uitdaging! Ik had direct twee werken in mijn hoofd die ik in Rotterdam gemaakt heb, tijdens foto-safari’s met Jacqueline Eenhuizen, die bijna zwart-wit zijn. Die zouden prachtig op de groene wand hangen en niet concurreren met de kleur. Lekker groot formaat, 80 x 120 cm en hoogwaardig afgewerkt met Plexiglas. Hieromheen heb ik de expositie opgebouwd. Voor de Vergeten Gezichten maakte ik een tafel op maat om de blokjes op te leggen en neer te zetten. Het blijft leuk om je eigen werk zo in ritme bij elkaar te zien hangen.

De kunstenaars was gevraagd zoveel mogelijk zelf aanwezig te zijn en zo ben ik zeven dagen paraat geweest om mijn werk te laten zien en erover te vertellen. Veel enthousiaste reacties hoorde ik, zoals:

‘’Nou, wat hier hangt is net zo mooi als in Kranenburgh, hoor!”
“Ik ben geroerd door je werk!”
“Ik ben misschien wel oud, maar dit werk spreekt me heel erg aan”
“Prachtige manier waarop je je werk presenteert. Bedankt!”
“Succes, en veel plezier met kijken!”
“Je straalt levensvreugde uit.”
“Ik vind dat je erg mooi werk maakt, succes ermee!”
“Thank you for the inspiration!”

 

Maar ook:

Vrouw tegen haar man: “Oh, hier heb ik helemaal geen gevoel bij!”
Man tegen vrouw: “Nee, ik ook totaal niet!”

Het was heerlijk om naast alle andere werkzaamheden die ik normaal doe, nu even alleen met de Kunst bezig te zijn. Ik had een heerlijk slaapplekje bij mijn tante in Bergen en ’s avonds wachtte mij na een drukke dag vol gesprekken over ‘Schoonheid van het Niets’ en na een verfrissende wandeling tussen vallende herfstblaadjes, een heerlijk mosselpannetje met een wijntje bij haar thuis. De andere deelnemende kunstenaars werden voor deze dagen mijn collega’s, net als de dames van de koffiehoek, die me o.a. heerlijke zelfgemaakte amandelkrullen aanboden.

Gelukkig zijn er ook een aantal Vergeten Gezichten, Verborgen Beesten en N(ietsjes) verkocht, want dat is toch ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ik dit soort exposities kan blijven doen.

Op naar de volgende zou ik zeggen!

NB

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door mijn hulptroepen: Morfo Katsantonis, Wessel Reinders, Mira van Beek, Peter de Ruig, Anne Marie Bloemsma, Corneel Houdé, Hans en Karin van Beek & Stefan Wladimiroff. Nogmaals veel dank!

Schoonheid van het Niets 05_Joeri van Beek ©Peter de Ruig  Schoonheid van het Niets 04_Joeri van Beek ©Peter de Ruig    Schoonheid van het Niets 02_Joeri van Beek ©Peter de RuigSchoonheid van het Niets 01_Joeri van Beek ©Peter de Ruig

Schoonheid van het Niets 06_Joeri van Beek ©Peter de Ruig  Schoonheid van het Niets 07_Joeri van Beek ©Peter de Ruig    Schoonheid van het Niets 03_Joeri van Beek ©Peter de Ruig